У Чечні українця Клиха визнали осудним

Лікарі однієї з клінік Грозного не знайшли відхилень в психіці українця Станіслава Клиха, якого звинувачують у вбивстві російських солдатів у Чечні

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на "Коммерсант".

"Обстеження підсудного Клиха було проведено лікарями однієї з клінік Грозного в амбулаторних умовах, фахівці не знайшли підстав визнати його психічно нездоровим", - сказали в апараті Верховного суду Чечні.

Сумніви щодо стану здоров'я обвинуваченого Клиха у адвокатів з'явилися восени минулого року, незабаром після початку слухань у справі.

Видання зазначає, що після висновку за результатами експертизи поведінку підсудного в суді можуть розцінити як образу процесуальних осіб. Захист, у свою чергу, має намір перевірити ще раз результати обстеження Клиха у незалежних лікарів. За словами адвоката Дубровіної, підзахисний поводився неадекватно і під час спілкування з адвокатами. 

Авдокат впевнена, що нервові зриви у її підзахисного почалися після арешту і причина їх - незаконні методи слідства, за допомогою яких вибивалися потрібні свідчення, а також знущання з боку співкамерників.