Бойовики "ЛНР" тримають без води десяток міст

У самопроголошеній "Луганській Народній Республіці" довгий час без води залишаються кілька населених пунктів, понад рік без води залишаються кілька вулиць

Про це повідомляє військовий експерт ГІ "Права справа" Дмитро Снєгирьов, передає Еспресо.TV з посиланням на glavred.info.

Понад рік без води залишаються кілька вулиць селища Металіст - Жовтнева, Молодіжна, Південна. Частина мереж селища Металіст підключена до Петровського, а інша частина - до Айдарського водозабору. Мережі працюють в аварійному режимі, прокачують тільки 300 кубометрів води, замість тисячі довоєнної норми.

Аналогічна ситуація з водопостачанням на території тимчасово окупованого Лутугинського району Луганської області. Зокрема, смт Білоріченський має гостру нестачу питної води. Вода подається в недостатній кількості - 500 кубометрів.

До 6 лютого була припинена подача води містах Ровеньки, Свердловськ, Молодогвардійськ. Без води залишилися селища Краснодонського району: Новосвітлівка, Самсонівка, Енгельсове. Відсутність води влада самопроголошеної "республіки" пояснювала проведенням ремонтних робіт.

Свого часу з Росії гуманітарним конвоєм в "ЛНР" були спрямовані 9 насосів для занурення і 4 відцентрових насоса, щоб вирішити проблему водопостачання захоплених бойовиками територій і зробити подачу води в цих регіонах незалежною від української сторони. Однак, незважаючи на "гуманітарну допомогу" РФ, проблему незалежного водопостачання "уряду" "ЛНР" так і не вдалося вирішити.