Норвегія дасть Україні 4 млн євро гуманітарної допомоги

Норвезький уряд виділяє 40 млн норвезьких крон (4,15 млн євро) гуманітарної допомоги для підтримки українців

Про це заявив статс-секретар міністерства закордонних справ країни Торе Хаттрема, передає Еспресо.TV з посиланням на DW.

П'ять мільйонів українців потребують гуманітарної допомоги, у тому числі 1,5 мільйона внутрішньо переміщених осіб, через що Норвегія виділить близько 4,15 млн євро для підтримки України у складній ситуації.

Половину суми отримає Норвезька рада у справах біженців, що працює з гуманітарними проблемами на сході України. Другу половину розподілять між Міжнародним комітетом Червоного Хреста, Міжнародною організацією з міграції, а також Halo Trust (організація, що опікується розмінуванням) і Управлінням ООН з координації гуманітарних питань.

"Конфлікт в Україні все ще дуже серйозний. Критично важливо, щоб усі сторони дотримувалися своїх зобов'язань та працювали над політичним рішенням. Це буде моїм меседжем українській владі під час мого візиту", - заявив Хаттрем, який відвідує Україну 7 - 9 лютого. 

Хаттрем наголосив, що Осло планує бути надійним партнером Києва у майбутньому, проте ці відносини залежать від проведення в Україні широкомасштабних реформ.