У "ДНР" 540 людей померли від грипу: "керівництво" терористів заперечує факт епідемії

У ході епідемії грипу на території самопроголошеної "Донецької народної республіки" померли понад 540 осіб

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на прес-центр штабу АТО в Facebook.

"За оперативними даними, на території так званої "ДНР" триває епідемія грипу. В "республіці" стрімко зростає кількість хворих. У період з 1 грудня 2015 року по 1 лютого 2016 року в лікувальні установи з симптомами ГРВІ звернулося близько 175 тис. осіб, у тому числі близько 4 тис. дітей. Наразі пік епідемії грипу спостерігається в Амвросіївському та Старобешівському районах, а також у містах Торез, Шахтарськ і Харцизьк. Через брак ліків і неможливость своєчасно отримати медичну допомогу понад 540 чоловік на території "ДНР" вже померли від грипу і подальших ускладнень. Кількість летальних випадків збільшується", - йдеться в повідомленні.

Прес-центр АТО опублікував документ "МОЗ ДНР" на ім'я лідера сепаратистів Олександра Захарченка. Керівництво "ДНР" заперечує факт епідемії.

"За наявною інформацією, діяльність керівництва бойовиків, що спричинила різке зростання епідемії та збільшення смертності серед мирного населення, здійснюється за вказівкою їхніх кураторів з Російської Федерації. Організація спецслужбами РФ зростання епідемії на тимчасово окупованих районах Донбасу здійснюється з метою, по-перше, для деморалізації місцевих жителів та збереження контролю над населенням регіону, серед якого поширюються антиросійські настрої, по-друге, для можливості приховати перед населенням Росії загибель військовослужбовців ЗС РФ, що перебувають на українській території", - наголосили в штабі АТО.