Жебрівський підтвердив, що військові замішані в контрабанді на Донеччині

Контрабанду в Донецькій області кришують силовики, її рівень останнім часом не знизився

Про це заявив глава Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський, передає Еспресо.TV з посиланням на ЛІГА.net.

Відповідаючи на запитання, як змінився рівень контрабанди в Донецькій області останнім часом, Жебрівський зазначив: "Якраз сьогодні Фантом доповідав з цього приводу. Зупиняють досить багато, але ключова проблематика - контрабанда йде не через офіційні контрольно-пропускні пункти ... В обхід фактично ввозять контрабанду. Сказати, що її кількість зменшилася, я не можу, що істотно збільшилася - теж".

Він також додав, що за останній тиждень прикордонники вилучали велику кількість готівки.

"І сотні тисяч доларів вилучали прикордонники, і мільйони гривень. Якраз на дорогах більше готівки, принаймні, минулого тижня вилучалася", - уточнив Жебрівський.

Він підтвердив, що незаконне переміщення товарів теж є. "Вчора затримали екскаватор, тобто, і такі речі фіксуються", - сказав він.

На уточнююче запитання, хто кришує контрабанду - військові, СБУ або міліція - Жебрівський відповів: "Складно сказати ... Безумовно, без силових структур незаконне переміщення товарів неможливо. Сказати, що якась структура краща або гірша, я не можу. У кожній структурі є і порядні люди, і негідники".