Генпрокуратура оголосила у розшук генерала, який розганяв запорізький Євромайдан

Генерала міліції, який брав участі у розгоні запорізького Євромайдану, хочуть засуди заочно, але суд повертає обвинувальний акт Генпрокуратурі

Про це на брифінгу повідомив прокурор Запорізької області Олександр Шацький, передає Еспресо.TV.

Він уточнив, що у зв'язку з тим, що екс-начальник міліції виїхав із Запорізької області й переховується, його оголошено у розшук.

"Що стосується генерала міліції, він знаходиться в міжнародному розшуку, але новели у кримінально-процесуальному законодавстві дозволили нам першими в Україні закінчити справу про так зване заочне засудження", - розповів прокурор.

За словами Шацького, справа була направлена до суду в Орджонікідзе рік тому, але тут виникла колізія: начальник міліції, коли віддавав наказ розганяти Євромайдан, скоїв два злочини - розгін Майдану і перевищення службових обов'язків. По одному з цих злочинів не можна оголошувати вирок заочно, тому суд повертає у ГПУ обвинувальний акт протягом року.

Він заявив, що екс-губернатор Запорізької області Олександр Пеклушенко звів рахунки з життям саме через розслідування злочинів часів Євромайдану. 

За причетність до розгону Майдану екс-голова Запорізької обласної ради засуджений до п'яти років позбавлення волі з відстрочкою на три роки.