Українцям подобається Лукашенко, а рейтинг Путіна рекордно низький

Більше 63% українців позитивно ставляться до Олександра Лукашенка, а рейтинг Володимира Путіна впав до 10%

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на січневе соцопитування групи "Рейтинг", яка опитала 2 000 респондентів. 

До Олександра Лукашенка позитивно ставляться 63% опитаних, 58% подобається Ангела Меркель. Рекордно швидко зріс рейтинг Далі Грибаускайте - з 36 до 51%. Майже половина опитаних (49%) позитивно оцінили Анджея Дуду та Барака Обаму. Нурсултан Назарбаєв набрав 37% симпатиків.

А от рейтинг Володимира Путіна зкотився з гори до низу. Якщо чотири роки тому його підтримувало 53% українців, то зараз лише 10%. Негативно до російського президента ставляться 80% українців. 
 
Як стає зрозумілим з данних дослідження, жителі західного та центрального регіонів більш прихильні до А. Меркель, Б. Обами. Натомість мешканці Півдня та Сходу краще ставляться до О. Лукашенка та Н. Назарбаєва. Відносно позитивно ставляться до В. Путіна лише на Сході, передусім, на Донбасі.  
 
У людей старшого віку спостерігається більш позитивне ставлення до О. Лукашенка, Н. Назарбаєва та В. Путіна. Водночас молодь більше підтримує А. Меркель, Б. Обаму та Ф. Олланда.
 
Чим вищий рівень освіти респондентів, чим вищий їхній матеріальний статус, тим краще серед них ставлення до А. Меркель, Д. Грибаускайте, Б. Обами, А. Дуди, Ф. Олланда. Відповідно гірше ставлення до О. Лукашенка та В. Путіна.