Уряд може дозволити використовувати зекономлену субсидію на газ влітку

Уряд України розгляне питання використання населенням зекономлених ним в зимовий період обсягів "пільгового" газу в літній період

Про це заявив міністр соціальної політики Павло Розенко під час звіту в комітеті Ради з економічної політики, передає Еспресо.TV з посиланням на Інтерфакс-Україна.

"Економте! Адже в кінці сезону у тих, хто економить, на персональному рахунку залишиться деяка сума залишку від субсидій. І тоді уряд буде приймати рішення - чи дозволити людям далі використовувати цю субсидію і, таким чином, пройти спокійно і літній період. Можливо, є варіанти, взагалі, монетизації цієї суми, - щоб люди вклали кошти в енергозбереження на наступний сезон", - сказав він.

Розенко назвав помилковими чутки про те, що громадяни, які не в повній мірі використали "пільговий" обсяг газу в зимовий період, на наступний сезон вже його не отримають.

"Газопостачальні контори цілеспрямовано поширюють інформацію, щоб люди якомога більше спалювали, тому що" субсидія і так за вас розрахується ". Ще раз кажу - навпаки, я закликаю всіх економити", - сказав міністр.