Джордж Сорос пророчить банкрутство Росії в 2017

Американський фінансист Джордж Сорос вважає, що Росії може загрожувати банкрутство в 2017 році, коли настане термін виплати значної частини іноземних позик

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на РБК-Россия.

За словами фінансиста, в основі популярності Володимира Путіна лежить "контракт із суспільством", згідно з яким президент РФ повинен забезпечувати фінансову стабільність і неухильне (нехай навіть повільне) зростання рівня життя.

"Через західні санкції в поєднанні з різким зниженням цін на нафту влада Росії не в змозі стримати жодну з цих обіцянок. Дефіцит російського бюджету становить 7% ВВП, і уряду доведеться скоротити його до 3%, щоб інфляція не вийшла з-під контролю. Ці та інші події матимуть негативний вплив на рівень життя і думки виборців напередодні парламентських виборів восени", - наголошує Сорос.

За словами Сороса, допомогти Путіну утриматися у владі міг би колапс Європейського Союзу, розпад якого звільнив би Росію, як мінімум, від частини накладених на неї санкцій.

Мільярдер вважає, що нинішні військові дії РФ в Сирії посилюють приплив біженців до Європи, і ця політика пояснюється бажанням підштовхнути ЄС до краху.