Медведєв заговорив про "нову війну на Землі" через наземні операції в Сирії

Прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв заявив, що проведення наземних операцій в Сирії іншими країнами може призвести до "нової війни на Землі"

Про це він сказав в інтерв'ю німецькій газеті Handelsblatt, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на прес-службу російського прем'єра.

Зокрема, Медведєв заявив, що РФ не хоче проводити наземну операцію в Сирії і вважає, що іншим країнам також не варто цього робити. Замість цього Медведєв пропонує всім сісти за стіл переговорів.

"Треба всіх, в тому числі за рахунок жорстких заходів, які і Росія здійснює, і американці здійснюють, і навіть, попри всі застереження, і турки намагаються здійснювати, змусити сісти за стіл переговорів, а не починати чергову війну на Землі. Ми прекрасно знаємо, за якими сценаріями все це проходить ", - сказав він.

За словами російського прем'єра, наземна операція - це інтеграція всіх, хто в ній бере участь, у війну.

"Ось американці повинні зважити - і президент Сполучених Штатів, і наші арабські партнери: вони хочуть перманентної війни? Вони що думають, що вони її дуже швидко виграють? Так не буває, особливо в арабському світі. Там всі б'ються проти всіх. Там немає такої моносили, коли є Асад і вірні йому війська і якесь антиурядове угруповання. Все набагато складніше. Значить, це на роки, а може, на десятиліття. Навіщо це треба?", - сказав він.