Порошенко ще не вирішив, коли оголошувати чергову мобілізацію

Глава держави Петро Порошенко поки що не прийняв рішення про направлення до Верховної Ради законопроекту про оголошення мобілізації

Про це президент наголосив на засіданні Ради регіонального розвитку, передає Еспресо.TV з посиланням на president.gov.ua.

"Глава держави повідомив, що поки що не прийняв рішення про направлення до Верховної Ради законопроекту про оголошення чергової хвилі мобілізації", - йдеться в повідомленні.

Окрім цього Порошенко вважає, що українська армія має формуватися за контрактним принципом. Для цього уряд має використовувати всі ресурси і резерви для її забезпечення.

"Сьогодні ви маєте нове завдання. Коли досвідчений боєць, який провів рік на фронті, повернувся додому, відпочив, але має бажання, патріотизм, досвід боронити державу, нам треба провести потужну роз'яснювальну роботу для того, щоб набирати наших славних воїнів для поповнення контрактної армії. Левова частина хвилі мобілізації, яка зараз має бути відправлена додому, як ми й обіцяли, через демобілізацію, має бути заміщена контрактною складовою", - підкреслив він.