Ситуацію з російськими фурами на Закарпатті владнали, - Москаль

Голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль заявив, що ситуацію щодо блокування російських фур вдалося владнати

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на його прес-службу. 

"Ексцесів із блокуванням російських фур на в’їзді в Закарпаття вдалося уникнути", - заявив він.

За словами Москаля, сьогодні, 12 лютого, у другій половині дня блокування російських фур призвело до конфлікту між громадськими активістами та перевізниками із Закарпаття. Так, водії, що перевозять вантажі з ЄС (у тому числі і до Росії), висловлювали претензії до активістів, які, на їхню думку, своїми діями могли спровокувати аналогічну реакцію з їхніми фурами на українсько-російському кордоні.

"У ході протистояння між двома сторонами було заблоковано проїзд як на в’їзд, так і на виїзд із Закарпаття для всіх вантажівок, незалежно від країни походження. Що могло спричинити величезні черги по обидва боки пункту пропуску в Нижніх Воротах", - наголосив Москаль.

Конфліктну ситуацію вдалося владнати завдяки участі правоохоронців. Проїзд для вантажівок було звільнено в обох напрямках, а сім російських фур, заблокованих у Нижніх Воротах (в’їзд у Закарпаття з боку Львівської області на Верецькому перевалі) раніше, під конвоєм поліції супроводили до кордону зі Словаччиною. Інших російських фур у Закарпатті поки що не з'являлося.

Москаль наголосив, що ситуацію вдалося владнати, однак причини конфлікту не усунуті.