У Берліні відкрився 66 кінофестиваль. Покажуть 2 українські стрічки

У німецькій столиці відкрився 66 Берлінський міжнародний кінофестиваль

Про це в ефірі Еспресо.TV розповів координатор Одеського кінофестивалю Алік Шпилюк.

"Україна цього року представлена дуже широко. Навіть іноді в несподіваних секціях Берлінале. По-перше, Україна бере участь у двох паралельних, але конкурсних секціях Берлінале: "Generation 14+" - це фільми для підлітків, і у цьому конкурсі бере участь короткометражний фільм Нарімана Алієва "Без тебе". Власне, тут відбудеться його світова прем'єра", - розповів Шпилюк.

Він також проінформував, що у другій за престижністю секції фестивалю - "Панорамі: документ" бере участь велика копродукційна стрічка, яка зветься "Маріуполіс". У фільмі розповідається про те, що відбувається в українському місті Маруполі. Режисером цього фільму є відомий документаліст з Литви Мантас Кведаравічус. Україна є офіційним копродюсером цього фільму. 

Координатор Одеського кінофестивалю також повідомив, що у рамках Берлінського фестивалю буде показаний класичний фільм "Одинадцятий" Дзиґи Вєртова у живому музичному супроводі Антона Байбакова.

Паралельно з Берлінським кінофестивалем проводиться "Тиждень критики", в рамках якого покажуть "Блакитну сукню" колишнього одесита Ігоря Мінаєва.