У Мінінфраструктури розповіли, як триває реформа відомства

Заступник міністра інфраструктури Володимир Омелян розповів, як відбувається реформа відомства

Про це він говорив у програмі "Політклуб Віталія Портникова" на Еспресо.TV.

"Ми за рік зробили величезні системні речі, бо українська залізниця була єдиною з ТОП-10 залізниць світу нереформованою. Ми пройшли повністю за рік корпоратизацію, і фактично маємо такий самий продукт, як зробив "Нафтогаз" за два роки", - пояснив Омелян.

"Ми розформували "Укравтодор", і йде процес його реструктуризації. Це компанія, яка збагачувала не один десяток людей в Україні, і доріг не було в державі, зате були прекрасні вілли по всьому світу. Тепер припиняє існування ця компанія, і кожна громада спокійно вирішує, яку дорогу вона будує, за які кошти. Функція держави буде - виключно дорога національного значення", - зазначив заступник міністра.

"Те саме стосується авіації. 2015 року підписали угоду про "Відкрите небо з США". На жаль, ми досі в політичному діалозі з ЄС щодо відкритого неба. Тут є проблема з боку Єврокомісії, що ця угода буде підписана, і це підписання відкладається щоразу", - розповів Омелян. 

На переконання замміністра, було багато зроблено у морській галузі.

"Маленькій дерегуляційний пакет, який вигнав всі перевіряючі служби з портів, тепер на борт судна має право зайти фактично три особи (раніше заходили до 15 і кожен вигадував собі якийсь документ, під приводом якого міг вимагати хабаря). Сьогодні огляд контейнера триває максимум 15 хвилин", - каже Омелян.

Ми зробили міністерство абсолютно прозорим. Всі дані, які стосуються закупівель, будь-яких робіт, так само у в ретроспективному погляді, ви можете отримати на нашому веб-сайті. Зараз можна проконтролювати "Укравтодор", які кошти він витратив на дороги, наприклад", - додав заступник міністра інфраструктури.