Арбузов оскаржить рішення суду у розслідуванні щодо нього

Колишній перший віце-прем'єр України Сергій Арбузов заявив про оскарження рішення київського суду про початок спеціального досудового розслідування щодо нього

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на РІА Новости.

Арбузов звертає увагу, що рішення було прийнято "за дві хвилини, без заслуховування справи по суті і без участі представників захисту", що суперечить Кримінально-процесуальному кодексу України. Крім того, той факт, що суддя не зажадав від слідчого і прокурора жодних пояснень, а лише зачитав уже заздалегідь підготовлене визначення, свідчить про упередженість суду.

"Мої захисники, звичайно ж, будуть оскаржувати прийняте рішення, в тому числі і в Європейському суді з прав людини. Європейський суд лише в січні ухвалив рішення про незаконність санкції відносно мене, фактично визнавши, що українська сторона надала ЄС фальсифіковані дані. І ось тепер вітчизняна Феміда підкинула Європі нову роботу", - заявив Арбузов.

На його думку, українська влада і не сподівається "чесно доводити в суді звинувачення" і, "швидше за все, не сподівається зовсім довести справу до обвинувального вироку". Він пов'язує це з черговою політичною кризою в Україні.

"Два роки слідство переливало з пустого в порожнє, але зараз, коли в країні чергова політична криза, комусь захотілося попіаритися і продемонструвати бурхливу діяльність. Інших причин настільки грубо порушувати закон я не бачу", - сказав він.