У Чернівецькій області за вихідні заблокували 63 російські фури

На українсько-румунському кордоні на в’їзді та виїзді з міжнародного пункту пропуску "Порубне" активісти за вихідні заблокували 63 російські фури

Про це повідомили у прес-службі Чернівецької митниці ДФС, передає Еспресо.TV.

Наразі акція з блокування виїзду вантажівок з російськими номерними знаками триває на трьох пунктах пропуску – "Порубне" (українсько-румунський кордон), "Мамалига" і "Россошани" (українсько-молдовський кордон).

Активісти заблокували рух 36 вантажівок з російською реєстрацією, які в'їжджали на митну територію України, та 27 фур, котрі намагалися потрапити до Румунії.

Наразі ці транспортні засоби знаходяться поза чергою перед пунктом пропуску на узбіччях дороги та в місцях стоянки транспорту на автозаправних станціях.

У пунктах пропуску на українсько-молдовському кордоні заблокованих транспортних засобів немає, проте активісти залишаються поблизу.

Крім того, перед міжнародним пунктом пропуску для автомобільного сполучення "Порубне – Сірет" Чернівецької митниці ДФС й надалі фіксується накопичення вантажних транспортних засобів у напрямку виїзду з митної території України.

Наразі в черзі стоять 136 вантажівок. Черга утворилася внаслідок проведення митницею Румунії поглиблених оглядів вантажних транспортних засобів.

Переміщення легкових автомобілів та автобусів у пунктах пропуску Чернівецької митниці ДФС здійснюється у звичному режимі.