Україна повністю призупиняє транзит російських фур, - Яценюк

Кабмін прийняв рішення призупинити транзитні переміщення російських вантажних автомобілів по Україні

Про це повідомляє прес-служба Кабміну, передає Еспресо.TV.

Росія, порушивши правила і процедури Світової організації торгівлі та двосторонньої міжурядової угоди щодо автомобільних перевезень, зупинила рух українських вантажівок територією Росії.

За результатами урядової наради, яка відбулася вранці в понеділок, 15 лютого, Міністерство інфраструктури України та Міністерство закордонних справ України будуть вживати відповідних заходів.

У відповідь Кабмін тимчасово припиняє транзитні перевезення вантажними автомобілями, зареєстрованими в Росії, територією України до моменту отримання пояснень від російської сторони та вирішення питання.

"До моменту отримання пояснень та вирішення даного спору Україна тимчасово призупиняє дію транзитних дозволів, виданих для вантажних автомобілів з реєстрацією в Російській Федерації, що тягне за собою тимчасове припинення транзитних перевезень вантажними автомобілями РФ територією України", - заявив Арсеній Яценюк.

"Ми вимагаємо від Росії невідкладно виконати вимоги СОТ, відновити транзитний рух українських автотранспортних засобів", - наголосив голова уряду.

Читайте все по темі: БЛОКАДА РОСІЙСЬКИХ ФУР