Українські шпажисти здобули олімпійські ліцензії

Цими вихідними українські шпажистки та шпажисти гарантували собі виступ на Іграх ХХХІ Олімпіади в бразильському Ріо-де-Жанейро

Олімпійські путівки наші спортсмени здобули завдяки вдалому виступу на Кубку світу, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на прес-службу Національного олімпійського комітету.

На етапі Кубка світу з фехтування на шпагах в Ванкувері наша чоловіча збірна у складі Анатолія Герея, Дмитра Карюченка, Богдана Нікішина та Максима Хвороста посіла третє місце. Українці, які є чинними чемпіонами світу, на шляху до півфіналу перемогли команди США та Німеччини, але за крок до фіналу поступилися збірній Казахстану. Проте наші хлопці продовжують утримувати друге місце в світовому командному заліку шпажистів, що забезпечує їм місце на Іграх у Ріо-2016.

Тим часом шпажистки у складі олімпійської чемпіонки Яни Шемякіної, Олени Кривицької, Анфіси Почкалової та Ксенії Пантелєєвої на етапі світового Кубку в Буенос-Айресі в командній першості посіли четверте місце. Завдяки цьому результату дівчата піднялись на сьоме місце в світовому рейтингу жіночих команд-шпажисток і також гарантували собі путівки на Олімпійські ігри-2016.