Мосійчук звернеться до НАБУ: його сліпому адвокату не дали справу зі шрифтом Брайля

Народний депутат від Радикальної партії Ігор Мосійчук погрожує звернутися до НАБУ через те, що його сліпому адвокату не надали матеріали справи зі шрифтом Брайля

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на "112 Україна".

Депутат просив суд перенести розгляд клопотання ГПУ, оскільки продовжує лікуватись і повинен у визначені терміни перебувати на медичних процедурах.  Крім того, один із адвокатів нардепа – сліпий. Він просив ГПУ надати йому матеріали справи зі шрифтом Брайля, однак не отримав їх. Мосійчук заявив, що звернеться до Національного антикорупційного бюро у зв'язку з діями співробітників ГПУ.

"Що стосується шрифту Брайля, тут зовсім інша ситуація. У мене є захисник, це заслужений юрист України Володимир Труський. Йому не надається переклад, він сліпий, він дуже відважна людина. Він, незрячий, літаком керував. Він звернувся, і тут є головний момент, він звернувся два місяці тому. Ані відповіді, нічого він не отримав. У зв’язку з цим... Я сьогодні це вирішив, я звернусь до НАБУ щодо порушення кримінального провадження стосовно відповідальних працівників ГПУ, які не надають відповіді моєму адвокату", - повідомив Мосійчук.

Печерський районний суд Києва переніс на 23 лютого розгляд клопотання Генеральної прокуратури України про обмеження строків ознайомлення народного депутата від Радикальної партії Ігоря Мосійчука, який підозрюється в хабарництві, з матеріалами відкритого проти нього кримінального провадження.