Плотницький відправляє паралімпійців на неіснуючу Олімпіаду

Лідер луганських терористів Ігор Плотницький заявляє, що спортсмени з обмеженими можливостями поїдуть на Паралімпійські ігри в Росію

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Радіо Свобода.

За словами Плотницького, "збірна Луганська" візьме участь в Паралімпійських іграх через кілька місяців, відбудуться вони в Росії.

"У нас через кілька місяців буде Олімпіада проводитися в Російській Федерації по ... Там інваліди будуть виступати. Як правильно називається, не пам'ятаю - Паралімпійські ігри. Треба подумати, в яких костюмах вони поїдуть. Щоб це було "ЛНР". Обов'язково герб. Це повинні бути наші костюми, для наших людей, для наших інвалідів", - міркує він.

Видання зазначає, що літні Паралімпійські ігри проводяться раз на чотири роки. І в цьому році, у вересні, Паралімпіаду прийматиме Бразилія, а не Росія.

"Це як б не Паралімпіада. Я не знаю, як воно так пішло. Це буде змагання міжнародного рівня серед інвалідів-візочників. Це будуть танці", - прокоментували в "міністерстві спорту" угруповання "ЛНР".

Як з'ясувалося, глава угруповання "ЛНР" просто помилився. Однак уже через кілька днів з'являється новий виступ про Паралімпіаду, але вже від "міністра у справах сім'ї, молоді, спорту та туризму" угруповання "ЛНР" Станіслава Винокурова.

"Республіканські паралімпійські ігри проходитимуть влітку, точна дата і організаційні моменти поки вирішуються. Все залежить від кількості спортсменів, яких вдасться зібрати. Це будуть перші ігри подібного роду в Республіці ", - каже Винокуров.

Начальник центру "Інваспорт" в Луганській області Юрій Кравченко розповів, що всі титуловані паралімпійці з Луганська виїхали і продовжують завойовувати медалі на міжнародних змаганнях, виступаючи за Україну.