Порошенко винен у провалі голосування за відставку Кабміну, - Сироїд

Віце-спікер Верховної Ради Оксана Сироїд заявила, що провал голосування за відставку Камбіну - це сценарій, розіграний президентом Петром Порошенком, щоб принизити парламент

Про це повідомляє Еспресо.TV із посиланням на "Інтерфакс-Україна".

"Звичайно, це змова. Безумовно, це був запланований сценарій, який був ініційований президентом і розіграний в парламенті, і мета його полягає в тому, щоб принизити парламент. Тому що замість того, щоб ініціювати самому (президенту України, - ред.) постанову про недовіру уряду, президент звернувся до самого уряду, а потім переклав цю відповідальність на парламент", - сказала Сироїд журналістам в кулуарах парламенту у вівторок.

Віце-спікер також зазначила, що в результаті "фракція імені президента" не дала достатньої кількості голосів для відставки.

"Блок Петра Порошенка" за цей проект постанови дав 97 голосів з 125 присутніх, "Народний фронт" - 0, "Опозиційний блок" - 8 з 10 присутніх, "Самопоміч" - 25 з присутніх 26, Радикальна партія -15 з 15 присутніх, "Батьківщина"- 15 з присутніх 16, "Відродження" - 0, "Воля народу"- 6 з присутніх 7 депутатів. Також дану резолюцію підтримали 28 позафракційних депутатів.

Згідно з українським законодавством, у разі неприйняття резолюції про недовіру уряду  можливість вдруге її поставити на голосування буде тільки на наступній сесії.