Порошенко закликав Яценюка і Шокіна піти у відставку

Президент України Петро Порошенко закликав прем'єр-міністра Арсенія Яценюка і генпрокурора Віктора Шокіна піти у відставку

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на прес-службу голови держави.

"Сьогодні зранку я мав зустріч і грунтовну розмову з генеральним прокурором. Я звернувся до Віктора Миколайовича з пропозицією, щоб він написав заяву про відставку. ГПУ, на жаль, не змогла заручитися довірою суспільства. І саме тому на порядку денному стоїть питання про відставку генпрокурора. З такими ж самими мірками слід підходити і до уряду. Суспільство явно  вирішило, що помилок більше, ніж досягнень, і відмовило міністрам в довірі. Момент для часткового оновлення Кабінету міністрів упущено. Тепер вже очевидним є запит на повне перезавантаження уряду", - йдеться в повідомленні.

За словами Порошенка, поки що у прем'єр-міністра залишається можливість обрати, в який спосіб краще дати простір для реалізації цього запиту. Президент вважає, що тотальне переформатування Кабінету міністрів має відбуватися на основі чинної коаліції у складі "Солідарності", "Народного фронту", "Самопомочі" та "Батьківщини".