Росія виганяє вже і польські вантажівки

Польські власники транспортних компаній більше не можуть здійснювати вантажні перевезення в Росію

Рух у східному напрямку припинився, оскільки опівночі перестали діяти дозволи на перевезення вантажів в Російську Федерацію, повідомляє "Польське радіо", передає Еспресо.TV.

Це наслідок браку взаєморозуміння між Польщею та Росією в питанні правил реалізації автомобільних перевезень між державами.

Перевізники з Польщі повинні були до опівночі повернутися в країну. Якби вони залишилися на території Росії, їм загрожували б великі штрафи в розмірі близько мільйона рублів (понад 11 тис. євро).

Згідно з повідомленням, віце-міністр інфраструктури і будівництва Польщі Єжи Шміт, у компетенцію якого входять транспортні питання, повідомив, що в понеділок 15 лютого польська сторона одержала протокол, який представляє позицію російської сторони на тему транспортних перевезень між двома країнами.

"На жаль, не все в документі представлено в такій формі, яка б нас, по-перше, задовольняла, а по-друге, відповідала тому, що було вже встановлено", - сказав Шміт.

Так, вже понад два тижні Москва не може досягти порозуміння з Варшавою про правила транспортних перевезень. Опівночі 1 лютого зупинено товарний рух на кордоні Польщі з Калінінградською областю. Тому польські тіри більше не можуть в'їжджати на територію Росії, а російські - в Польщу.

Тому потік російських вантажівок почав зростати в Білорусь, звідки водії хочуть потрапити до Литви і місцевого порту Клайпеда. На білорусько-литовському кордоні в понеділок спостерігалися величезні черги.

Все по темі: Блокада російських фур