Під час штурму Майдану наказали максимально застосовувати насильство, - ГПУ

У ніч на 19 лютого 2014 року під час штурму Євромайдану був план максимально застосувати насильство до протестувальників

Про це на брифінгу повідомив начальник Управління спецрозслідувань Генеральної прокуратури України (ГПУ) Сергій Горбатюк, передає Еспресо.TV з посиланням на "112 Україна".

"За результатами слідства встановлено, що події як вранці 18 лютого, з мирного наступу, так і події, що відбувалися під час штурму Майдану ввечері, пов'язані між собою єдиним планом. Представники правоохоронних органів, представники влади розробили наступний план: для протидії цим протестним акціям було залучено велику кількість правоохоронців і узгоджена їх спільна діяльність, а також "тітушок", яких також озброювали, і вони спільно здійснювали насильницькі дії відносно протестувальників. При цьому злочинним чином представникам правоохоронних органів, зокрема "Беркуту" та внутрішнім військам, були роздані мисливські патрони", - повідомив Горбатюк.

За його словами, на озброєння силовикам були також надані спецзасоби посиленої дії, що надійшли з Росії протиправним способом і містили вкрай шкідливі речовини. Такі засоби в жодних спецзасобах країн світу не застосовуються.

"Станом на 18 лютого були роздані шумові, газові гранати правоохоронцям. Був план застосувати максимальне насильство до протестувальників, не зупиняючись перед вчиненням вогнепальних поранень, смертей, для того, щоб протестувальники опинилися в такій ситуації, щоб були змушені захищати своє життя і здоров'я", - додав Горбатюк.