Порошенко нагородив активістів, які зазнали поранень на Майдані

Президент Петро Порошенко нагородив активістів Євромайдану, які зазнали поранень під час Революції Гідності

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на прес-службу президента України.

Нагороди Порошенко вручив 16 героям Майдану, загалом до річниці Революції Гідності високими державними нагородами за відстоювання європейського вибору України, мужність і патріотизм нагороджено 90 активістів Євромайдану.

Серед нагороджених Тарас Більчук з Рівненщини. Проти ночі на 30 листопада 2013 року, коли спецпризначенці жорстоко побили активістів, Тарас був серед постраждалих. Він голіруч захищав студентів. 18 лютого 2014 року Тарас Більчук був серед мирних протестувальників, які вирушили пікетувати Верховну Раду. Навпроти парку їх оточили беркутівці та жорстоко побили палицями. З Тараса зірвали каску та почали бити по голові. Він зазнав тяжкіх тілесних ушкоджень.

Орденом "За мужність" нагороджено Євгена Гарагулю з міста Запоріжжя. З грудня 2013 року Євген брав активну участь у Революції Гідності. Проти ночі на 19 лютого 2014 року разом із побратимами утримував барикади на Майдані біля Будинку профспілок. Євген зазнав вогнепального наскрізного поранення, його захопили та катували "тітушки". 

Киянка Олеся Жуковська нагороджена орденом "За мужність". З кінця грудня 2013 року Олеся була на Майдані. Чергувала, розносила ліки, приймала пацієнтів у КМДА. "Я помираю", – таке повідомлення написала у соціальній мережі Олеся Жуковська, коли 20 лютого 2014 року снайпер влучив їй у шию. Дивом залишилася живою.

Також серед нагороджених орденом "За мужність" Олег Малиш з Києва. Олег займався постачанням ліків, будував та захищав барикади.18 лютого 2014 року допомагав витягувати поранених з-під обстрілу. Був тяжко поранений – втратив зір.

Орденом "За мужність" нагороджено Павла Сидоренка, киянина. Намагаючись зафільмувати протиправні дії спецпризначенців, перебуваючи у перших рядах протестувальників біля стадіону "Динамо", отримав 4 гумові кулі в обличчя. Одна з куль пошкодила око.