Стали відомі подробиці вибуху на складах боєприпасів на Запоріжжі

На склади боєприпасів у Запорізькій області з безпілотників скидали запальні суміші, є один потерпілий

Про це заявив начальник прес-служби Генштабу Збройних сил України Владислав Селезньов, передає Еспресо.TV з посиланням на "112 Україна".

"Вчора, близько 20:20 почалися розриви на території складів у Запорізькій області. Невідомі особи за допомогою безпілотних літальних апаратів скидали запальні предмети на територію об'єкта, в результаті їх розриву виникали осередки загоряння, які складно було загасити", - сказав він.

Як повідомив Селезньов, в результаті події поранення отримала одна людина.

"У нас є один потерпілий, який отримав поранення, направили його в госпіталь, де з ним працюють наші фахівці... При гасінні неможливо було використовувати воду, тому що вона була неефективна при гасінні цих об'єктів. Використовувався пожежний танк, використовували грунт, близько 50 точок загоряння було зафіксовано, весь склад, і наряд, і підрозділ посилення оперативно спрацювали, тому збиток мінімізований", - додав він.

Селезньов наголосив, що боротьба з безпілотними літальними апаратами тривала протягом трьох годин. Безпілотники діяли на висоті до 400 м.

"Тому говорити про те, що це був нещасний випадок або якась недбалість посадових осіб, не доводиться... Наскільки мені відомо, чергова служба застосовувала вогнепальну зброю, але все відбувалося в темний час доби, складно було зафіксувати. Інформації про те, що якийсь з безпілотників, які закидали запальні об'єкти, був збитий, у мене немає", - заявив він.