Більшість росіян не вірять у розкриття вбивства Нємцова, - опитування

52% опитаних впевнені, що справжнього вбивцю опозиційного лідера не назвуть

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на російський аналітичний центр "Левада Центр".

У тому, що вбивцю буде знайдено переконані лише 29% опитаних, ще 19% не змогли дати точної відповіді.

Утім, 24% опитаних заявили, що в Росії ще жодне політичне вбивство не було до цього часу розкрито, 25% вважають, що винними у вбивстві Нємцова визнають якихось випадкових людей, а реальні винуватці залишаться в тіні, ще 22% - що виконавців вбивства можливо і встановлять, однак імена замовників розкриють навряд чи. Лише 10% респондентів стверджують, що вірять в об'єктивність і професіоналізм слідчих РФ.

 40% респондентів зізналися, що вбивство Нємцова не викликало у них жодних почуттів і лише 22% зізналися, що  вбивство опозиціонера викликало співчуття і горе, у 6% - тривогу і страх, у 4% - обурення і гнів.

Опитування було проведено 12-15 лютого 2016 року за репрезентативною всеросійською вибіркою міського і сільського населення серед 1600 осіб у віці 18 років і старше в 137 населених пунктах 48 регіонів країни. Дослідження проводилося на дому у респондентів методом особистого інтерв'ю. Статистична похибка даних цих досліджень не перевищує 4,1%.

Нагадаємо, Бориса Нємцова було вбито 27 лютого 2015 року у Москві, російська влада за цей рік вже вчетверте зносить меморіал його пам`яті. 

 

Детальніше читайте на УНІАН:http://www.unian.ua/world/1270824-rosiya-sklikae-radbez-oon-cherez-zagostrennya-na-siriysko-turetskomu-kordoni.html