З окупаційних військ "ДНР" та "ЛНР" звільняються російські найманці - розвідка

З військ самопроголошених республік відбуваються масові звільнення, тому деякі підрозділи укомлектовані лише на половину

Про це повідомило Головне управління розвідки Міністерства оборони.

За даними української розвідки, 19 лютого дев’ять військовослужбовців третьої окремої мотострілецької бригади (Горлівка) написали рапорти на звільнення з подальшим поверненням до Росії. У зв’язку з цим укомплектованість окремих підрозділів особовим складом не перевищує 50%.

Окрім того, в дев'ятому окремому мотострілецькому полку (Новоазовськ) рапорти на звільнення з подальшим поверненням до Росії написали майже всі молодші командири артилерійських підрозділів.

"З огляду на постійні втрати особового складу та значні ускладнення в проведенні мобілізації, з території Росії на окуповані території Донбасу щоденно прибувають військовослужбовці ЗС РФ для поповнення з’єднань та частин 1 і 2 АК. 19 лютого до м. Алчевськ прибула чергова команда понад 100 російських військовослужбовців рядового та сержантського складу", - повідомили в ГУР.

Повідомляється також про втрати російських окупантів у районі Мар’їнки Донецької області. За даними українських військових розвідників, дев’ять військовослужбовців ЗС РФ загинуло, вісім отримали поранення. Тіла загиблих громадян РФ приховано вивезено з Донецька до Росії.