Через можливий вихід Британії з ЄС фунт обвалився до антирекорду 2009 року

Британська валюта в ході сьогоднішніх торгів втратила 2,1% по відношенню до долара на тлі побоювань виходу Великої Британії з ЄС

Про це повідомляє Бі-бі-сі, передає Еспресо.TV

У ході торгів 22 лютого курс британського фунта опускався до $1,41020, втративши 2,1%. Це найбільше денне падіння британської валюти з 2009 року.

Падіння фунта слідувало за заявами мера Лондона Бориса Джонсона, який висловився на підтримку виходу Великої Британії з Євросоюзу.

"Сьогоднішнє ослаблення [фунта] відображає підвищену ймовірність виходу Британії з ЄС на тлі політичної реакції на нову угоду про збереження Британії в ЄС. Розкол [серед політиків] виявилася глибшим, ніж сподівався прем'єр-міністр", - розповів Сем Хілл, старший економіст RBC Capital Markets.

Відносно євро британська валюта знизилася на 1,02%, до € 1,27990 за фунт. "Я не думаю, що інвестори вважають, що вихід з ЄС - це добре чи погано, але це невизначеність", - зазначив Саймон Сміт, головний економіст FxPro.

За останні 18 місяців фунт вже втратив 17% по відношенню до долара, частково через питання про майбутнє процентної ставки у Великій Британії. У той час як ФРС США підняла ставку в минулому році, Банк Англії виключив подібні дії найближчим часом. У результаті фунт стерлінгів стає менш привабливим для інвесторів.