Смертельна погоня за BMW: Олійника змусили вести справу автомайданівця

Патрульний Сергій Олійник, який застрелив підлітка під час погоні в Києві, не притягувався до відповідальності через події Євромайдану під час яких він був слідчим МВС і вів справу автомайданівця

Про це на своїй сторінці в Facebook написав радник глави МВС Антон Геращенко, передає Еспресо.TV.

Він стверджує, що Олійник написав рапорт про звільнення з органів ще 5 грудня 2013 року, однак його не відпустили.

"Начальство всіляко цькувало хлопця і змусило бути слідчим у справі одного з побитих автомайданівців на Кріпосному провулку", - написав Геращенко.

За його словами, звільнитися Олійнику вдалося лише 31 березня 2014 року. На підтвердження цього Геращенко опублікував виписку з відповідного указу. 

Він зазначив, що Генпрокуратура не висувала до міліціонера претензій у справі Автомайдану.

"Якщо він винен у злочинах проти учасників Майдану, то виходить, що за два роки прокуратура так і не захистила права потерпілого у цій справі, що не покарала прокурора, який давав згоду на арешт автомайданівця, не притягнула до відповідальності суддю, яка його заарештовувала", - написав він.

Геращенко впевнений, що патрульного "вирішили розірвати і розчавити, висунувши абсурдні звинувачення в умисному вбивстві, кинувши на решітку з метою залякати, а на його прикладі демотивувати тисячі нових патрульних поліцейських".