Кабмін упорядкував ведення реєстрів по відшкодуванню ПДВ

Кабінет Міністрів прийняв постанову, що затверджує Порядок ведення реєстрів заяв платників про повернення бюджетного відшкодування

Як передає Еспресо.TV з посиланням на офіційний сайт Кабміну, постанова допоможе усунити суб’єктивізм під час формування таких реєстрів та, відповідно, корупційних чинників у податковій сфері. 

Дана постанова затверджує порядок ведення реєстрів заяв про повернення суми бюджетного відшкодування. Зокрема, порядком передбачено: перелік інформації, яка мітитиметься у таких реєстрах; автоматичне внесення заяв до відповідного реєстру, що здійснюватиметься протягом операційного дня у хронологічному порядку надходження таких заяв; щоденне опублікування таких реєстрів на офіційному веб-сайті Державної фіскальної служби.  До реєстрів заяв про повернення суми бюджетного відшкодування податку на додану вартість включатимуться заяви, подані після 1 лютого 2016 року.

Нагадаємо, що наприкінці минулого року Верховною Радою ухвалено зміни до податкового законодавства, якими запроваджено створення 2 публічних реєстрів з хронологічного системою відшкодування ПДВ (Закон України від 24.12.2015 № 909).