Над Литвою винищувачі НАТО перехопили російський Іл-20

З 15 по 21 лютого винищувачі НАТО, які проводять місію в країнах Балтії, двічі піднімалися для перехоплення і супроводу російського військово-транспортного літака Іл-20

Про це йдеться в повідомленні, опублікованому на сайті Міноборони Литви, передає Еспресо.TV.

Згідно з повідомленням, 17 лютого винищувачі НАТО піднялися з авіабази Шяуляй в Литві для перехоплення російського Іл-20, що летів з материкової частини Росії в Калінінград.

У повідомленні Міноборони уточнюється, що Іл-20 прямував з відключеним бортовим транспордером (пристрій автоматичної ідентифікації повітряного судна), але дотримувався заздалегідь представленого плану польоту і підтримував радіозв'язок з наземними центрами контролю.

19 лютого той же літак на зворотному шляху з Калінінграда супроводжували винищувачі НАТО, що вилетіли з бази Амарі в Естонії.

Минулого тижня про перехоплення російських літаків заявляли і в Великій Британії. Два британських винищувачі були підняті для перехоплення російських бомбардувальників. Як заявляли в британському Міноборони, літаки з Росії прямували в бік повітряного простору Британії.