Обвалились ставки на зростання нафти - спекулянти не вірять в угоду Росії та ОПЕК

Хедж-фонди та інші спекулянти скоротили число ставок на зростання вартості нафти. Це падіння стало максимальним протягом минулих семи місяців

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Bloomberg.

"Згідно з даними американської Комісії з торгівлі товарними ф'ючерсами, кількість довгих позицій на зростання вартості WTI протягом тижня, що закінчився 16 лютого, скоротилася на 5,3%. Це найсильніше падіння з липня минулого року. При цьому протягом аналогічного періоду вартість WTI піднялася на 3,9% до 29,04 долара за барель", - йдеться в повідомленні.

Як зазначає видання, падіння числа ставок на зростання нафти сталося всупереч угоді про замороження її видобутку, яку минулого тижня досягли Росія, Саудівська Аравія, Катар та Венесуела. Щодо того, що ця домовленість сприятиме зростанню котирувань, мають сумніви багато аналітиків, зокрема, Goldman Sachs.

Читайте також: Іран та "заморожена нафта". Чому Тегеран ніколи не підіграє Росії

"Це угода нічого не зробить з точки зору скорочення надлишків", - пояснив Bloomberg Барт Мелек, глава підрозділу товарної стратегії TD Securities. За словами експерта, Іран, швидше за все, вироблятиме стільки нафти, скільки буде потрібно для того, щоб повернути частку на ринку.