Нардепи хочуть ввести довічне ув'язнення для суддів і прокурорів-хабарників

У Верховній Раді зареєстрували законопроект, за яким судді чи прокурори, що візьмуть хабар понад 207 тис грн, можуть сісти за грати на довічне ув’язнення та ще й з конфіскацією

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на одного з авторів законопроекту, нардепа Костянтина Усова.

Законопроект зареєструвала група з 50 народних депутатів різних фракцій.

Під хабарем в особливо великому розмірі треба розуміти суму у ​​207 тис. гривень, яка прив'язана до мінімальної зарплати и при індексації буде змінюватися. Не тільки суддів чи прокурорів пропонується саджати пожиттєво за цим законом, але й голову Вищої ради юстиції, его заступника, членів Вищої ради юстиції; голову Вищої кваліфікаційної комісії суддів.

Крім них жорстке покарання та ще й з конфіскацією майна може чекати на директора НАБУ та его заступників, слідчіх НАБУ; голову МВС та його заступників, голову Нацполіції та його заступників, слідчіх Нацполіції; Генпрокурора та його заступників, просто прокурорів, слідчіх прокуратури; голову СБУ із заступниками, слідчіх СБУ, голову ДФС із заступниками та слідчими цієї структури.

Також автори документу хочуть змінити закон про амністію і виключити засуджених хабарників всіх рівнів з переліку осіб, до яких можна застосувати амністію.

 

Шановні друзі, хочу повідомити про те що, що мною був ініційований, розроблений та зареєстрований законопроект #4109 про...

Опубликовано Костянтином Усовым 19 февраля 2016 г.