Турчинов єдиний проголосував за введення воєнного стану під час анексії Криму. Документ

На засіданні РНБО після активізації військ РФ у Криму Олександр Турчинов єдиний підтримав введення воєнного стану в Україні

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на документи стенограми засідання РНБО від 28.02.14, які опублікували нардепи Андрій Тетерук і Борислав Береза.

Арсеній Яценюк тоді виступив проти воєнного стану, посилаючись на відсутність грошей та неспроможність армії.

"Перше питання, яке стосується реальної здатності. Друге питання, яке стосується фінансування операції. Третє питання - терміни. У нас на казначейському рахунку взагалі відстуні гроші", - заявив тоді Яценюк.

Також прем'єр запропонував вирішити "це через політичні консультації і через іноземних інвесторів".

"Віри в це практично немає, але що вдається - принаймні вдасться уникнути кровопролиття", - аргументує свою позиції Яценюк.

Юлія Тимошенко, яка також була присутня на засіданні, виступила проти воєнного стану аргументуючи це тим, що Росія намагається спровокувати Україну "на помилку".

"Путін хоче реалізувати абхазький сценарій і тільки чекає, аби ми дали йому привід. Ви пригадуєте, як тоді повівся на його провокацію Саакашвілі і програв! Ми не маємо права повторювати його помилок", - заявила вона.

"Тому ми маємо сьогодні благати все міжнародне товариство стати на захист України. Це наша єдина надія. Жоден танк не повинен виїхати з казарми, жоден солдат не повинен підняти зброю, бо це означатиме програш… Ніякого воєнного стану і активізації наших військ!" - додала вона.

"Я не можу голосувати, бо не є членом Ради нацбезпеки, але прошу почути мене, в жодному разі не запроваджувати воєнний стан та не потрапити до пастки Путіна", - зазначила Юлія Тимошенко.

Олександр Турчинов поставив питання воєнного стану на голосування.

"Хто "ЗА"? Ясно. "ЗА" – один Турчинов. Це означає, що рішення не прийнято", - наводяться у стенограмі слова Турчинова.