У Тернополі бойовиків "ДНР" і "ЛНР" посадили на 14 і 15 років

Суд визнав винними у скоєнні кримінальних правопорушень, пов’язаних із сепаратизмом та тероризмом, двох мешканців Тернополя

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на прес-службу Генеральної прокуратури України.

Прокуратурою було доведено, що тернополяни, перебуваючи у Росії, познайомилися з керівниками терористичної організації "ДНР" та займалися вербуванням найманців для скоєння терактів на території України на боці бойовиків "ДНР" та "ЛНР". 

Упродовж травня-липня 2014 року обвинувачені здійснювали вербування громадян України, яким обіцяли платити $1 тис. за терористичну діяльність, страховку в сумі $20 тис. у випадку смерті та гарантували додаткову грошову винагороду за вбивство військовослужбовців та знищення військової техніки ЗСУ.

"Вони також інструктували, організовували матеріальне забезпечення найманців, направляли їх через територію Білорусії у спеціальний табір в Ростові-на-Дону для бойової підготовки та участі у тероризмі в нашій державі, організували і проводили збір грошових коштів, військового спорядження, засобів зв’язку, медикаментів, продуктів харчування та забезпечували їх доставку учасникам терористичних організацій "ЛНР" та "ДНР", - йдеться у повідомленні ГПУ.

Вироком суду одного з чоловіків засуджено до 14 років, а іншого - до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.