Вчинок Романової – це саботаж української гімнастики, - Жданов

Рішення гімнастки Елеонори Романової змінити громадянство на російське і виступати на Олімпіаді за Росію міністр молоді та спорту назвав нехтуванням моральних принципів та пов’язав це з підступністю спецслужб

Щодо чуток про те, що українська гімнастка Елеонора Романова збирається змінити країну проживання і громадянство висказався міністр молоді та спорту Ігор Жданов, передає Еспресо.TV.

На своїй сторінці Facebook він написав наступне: "Для Федерації художньої гімнастики, тренерів, членів національної збірної команди України, для нашого Міністерства – це справжній шок та удар. Всі відверто розчаровані вчинком Романової".

За словами Жданова, батьки 17-річної Романової, які проживали на окупованій Луганщині, а потім виїхали до Росії – на днях неочікувано з’явилися в Києві. Нікого не повідомивши, вони забрали дочку зі спортивного інтернату і вивезли до Росії.

"Те, у який спосіб це все відбувалося, - свідчить, що ця спортсменка та її батьки знехтували всіма можливими моральними, етичними, юридичними та професійними нормами. Не виключаю також, що за цими діями стоять спецслужби Російської Федерації, які провели відповідну роботу з батьками", написав міністр.

Жданов зазначає, що ці дії спрямовані не стільки на посилення Росії, в команді якої існує величезна конкуренція за право виступати на Олімпіаді в Ріо-де-Жанейро, скільки на відвертий саботаж підготовки збірної України до Олімпійських ігор та послаблення художньої гімнастики України.

 

Маємо інформацію з різних джерел про намір гімнастки Елеонори Романової змінити українське громадянство на російське. Дл...

Опубліковано Ігором Ждановим 22 лютого 2016 р.