Соратник Нємцова опублікував факти участі "кадировців" у війні на Донбасі

Соратник Бориса Нємцова Ілля Яшин у доповіді про "армію" Рамзана Кадирова навів факти участі чеченських бойовиків у війні на Донбасі

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на The New Times.

Одна з глав доповіді присвячена силовим структурам Чечні та участі бойовиків глави Чечні Рамзана Кадирова в боях на Донбасі.

За інформацією автора доповіді, армія "кадировців" налічує до 30 тисяч бойовиків. Значна їхня частина формально є співробітниками МВС Росії. 

Відзначається, що під час війни на Донбасі проти українських сил діяли цілі загони бойовиків із Чечні.

"19 листопада 2014 року з'явилися документальні свідчення створення на території Донбасу окремого чеченського батальйону "Смерть", сформованого з ветеранів силових структур Рамзана Кадирова... Бійці цього батальйону, зокрема, брали участь в боях за Донецький аеропорт і місто Іловайськ. Серед бійців батальйону "Смерть", за визнанням його командування, "90% - колишні сепаратисти", які воювали проти російської армії, але склали зброю "за амністією" і поповнили силові структури Кадирова", - йдеться у доповіді.

Видання зазначає, що під час збору інформації Яшин таємно прилітав до Грозного для зустрічі з джерелами і можливими розповсюджувачами доповіді на території Чечні.

Повністю доповідь буде опублікована 23 лютого.