Соратник Нємцова подякував Кадирову: тепер його доповідь прочитають у Чечні

Російський опозиціонер Ілля Яшин пояснив, як Рамзан Кадиров примудрився передчасно опублікувати доповідь про корупцію в Чечні та участь "кадировців" у війні в Україні

Про це Яшин написав на своїй сторінці у Facebook, повідомляє Еспресо.TV.

За словами співголови партії ПАРНАС Іллі Яшина, його доповідь про Кадирова була передана організації "Відкрита Росія" за умови не публікувати її до початку презентації. Але 22 лютого її випадково виклали на сайт в результаті технічної помилки.

 

Кадиров встиг завантажити доповідь і опублікувати її до початку офіційної презентації, пояснив Яшин.

"Поширення доповіді в Чечні здавалося складним завданням. Однак Кадиров мені в цьому серйозно допоміг. Після того, як сам голова Чечні опублікував доповідь, немає сумнівів - у республіці її прочитають", - зазначив опозиціонер.

Також він прокоментував слова Кадирова про те, що в доповіді немає "жодних сенсацій".

"Дійсно - жодних сенсацій. Республіка загрузла в корупції, з населення збирають данину в фонд, який використовується як особистий гаманець президента, кадировські бойовики вбивають людей - які ж тут сенсації? Загальновідомі факти", - саркастично пише соратник Нємцова.

Трансляція доповіді, за словами Яшина, має початися о 13:00 за московським часом (о 12:00 за київським часом) на сайті організації "Відкрита Росія".

"Інформація систематизована в доповіді, підкріплена документами і доказами, і дає читачеві розуміння, яку загрозу російській державі створили Путін і Кадиров на Північному Кавказі", - підсумував Яшин.