США прослуховували Меркель, Пан Гі Муна і Саркозі, - WikiLeaks

WikiLeaks заявив про публікацію документів щодо прослуховування Агентством національної безпеки США провідних світових лідерів

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на сайт WikiLeaks.

Організація стверджує, що Агентство нацбезпеки США прослуховувало генсека ООН Пан Гі Муна, канцлера Німеччини Ангелу Меркель, прем'єр-міністра Ізраїлю Біньяміна Нетаньяху, екс-прем'єра Італії Сильвіо Берлусконі та екс-президента Франції Ніколя Саркозі.

У прес-релізі говориться, що спецслужби США прослуховували переговори Пан Гі Муна та Ангели Меркель з приводу зміни клімату і прохання Берлусконі до Нетаньяху про те, щоб "допомогти йому справитися з Обамою".

Повідомляється також про документи, що стосуються прослуховування переговорів ключових міністрів торгівлі ЄС та Японії на тему діяльності Світової організації торгівлі, а також деталей неофіційної зустрічі Саркозі, Меркель і Берлусконі.

"Сьогодні ми показали, що особисті зустрічі генерального секретаря ООН Пан Гі Муна, присвячені порятунку планети від кліматичних змін, можуть прослуховуватися країною, мета якої - захист своїх найбільших нафтових компаній", - заявив засновник WikiLeaks Джуліан Ассанж.