До електронних закупівель уже приєдналися майже 10 тис. постачальників

Заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Максим Нефьодов заявив, що до системи публічних закупівель приєдналися майже 10 тис. потенційних постачальників

Про це він заявив на засіданні уряду, передає Еспресо.TV.

"До систеим приєдналися 3 тис. державних замовників, у тому числі 95% всіх тих, хто стартує з першого квітня (центральні органи виконавчої влади та замовники, які здійснюють діяльність в окремих сферах господарювання). 3 тис. державних замовників - це майже 15% від всіх державних замовників в Україні, але на них приходиться майже 90% всіх закупівель в Україні", - заявив він.

Нефьодов також зауважив, що питання про те, що система не працює - не доречне.

"Це або комусь не пояснили, або в когось не було часу навчитися. Мені здається, що казати про це не зовсім доречно. До системи приєдналися понад 10 тис. потенційних постачальників, оскільки ми віримо в те, що найкращі умови, найнижчі ціни і найвищу якість держава отримає тоді, коли в торгах є реальна конкуренція", - сказав він.

Нефьодов наголосив, що навіть найкраща система не дозволить принципово виправити ситуацію, якщо туди будуть приходити все ті ж традиційні постачальники.