Родичі загиблих пасажирів малайзійського Боїнга подали в суд на Стрєлкова

До суду міста Чикаго штату Іллінойс подали груповий позов проти громадянина Росії Ігоря Гіркіна-Стрєлкова, якого звинувачують у причетності до збиття літака Малайзійських авіаліній рейсу МН-17 над Україною

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на "Голос Америки".

17 родичів 18 загиблих пасажирів літака вимагають від ватажка проросійських сепаратистів Гіркіна-Стрєлкова $50 млн компенсації за кожного загиблого.

Його звинувачують за трьома статтями. Перша - позасудове вбивство - позивачі посилаються на Закон про захист жертв катувань, що дозволяє їм розглядати справу проти Гіркіна з метою компенсації за смерть їхніх загиблих родичів.

Друга стаття звинувачує Гіркіна у збитті та руйнуванні малайзійського літака в порушення міжнародного права.

За третьою статтею Гіркін звинувачується у змові зі своїм заступником Сергієм Петровським та особами які безпосередньо причетні до збиття літака. 

Груповий позов проти Гіркіна-Стрєлкова подано у США через MH17...

Груповий позов проти Гіркіна-Стрєлкова подано у США через MH17. 17 родичів 18-ти загиблих пасажирів "Боїнга", вимагають від ватажка проросійських сепаратистів 50 мільйонів доларів компенсації за кожного загиблого

Опубликовано chastime 24 февраля 2016 г.

Нагадаємо, що Ігор Гіркін - російський диверсант і терорист, за даними СБУ — полковник ГРУ Генерального штабу Збройних сил РФ. Також відомий під псевдонімом Ігор (Іванович) Стрєлков, прізвисько "Стрєлок". Причетний до захоплення Верховної Ради АР Крим, керівник російського диверсійного угруповання у Сімферополі, а потім у Слов'янську Донецької області; один із організаторів діяльності проросійських сепаратистів і так званого "Народного ополчення Донбасу".