Смертельна погоня за BMW: водій ігнорує слідчих

Заступник начальника Нацполіції у місті Києві Олександр Пивовар повідомив, що водій BMW (Ростислав Храпачевський) не з'являється на допит

Про це він заявив у ефірі Еспресо.TV.

"Його поведінка (водія) свідчить про те, що він не хоче співпрацювати зі слідством. Вручалися йому повістки на 15-ту годину вчорашнього дня, у ході телефонної розмови він підтвердив слідчому, що з'явиться до 16-ї. Однак наразі він не з'явився. Тим самим ми вважаємо, що він зараз переховується від слідства. При приїзді слідчого безпосередньо до місця його проживання він ухилявся також від спілкування з ним і просто пішов у невідомому напрямку", - сказав Пивовар.

Він заявив, що буде вирішуватися питання про обрання запобіжного заходу.

"Ми будемо ставити питання про обрання запобіжного заходу. Чинне законодавство (342 стаття) передбачає до 2 років позбавлення волі, що дозволяє нам звернутися до суду, а потім піде рішення суду про те, який же запобіжний захід ми будемо йому обирати", - повідомив Пивовар.

За його словами, слідчі планують звертатися до суду з приводу його неявки на допит. Тож наразі, як вважає Пивовар, Храпачевському доцільніше з'явитися до відділку, аби з ним почав працювати слідчий.

Щодо ситуації з погонею BMW, що сталася 7 лютого, вже склали кілька адміністративних протоколів, щодо порушення правил дорожнього руху.

"Ми їх вже відправили до суду, який буде приймати рішення за цими адміністративними порушеннями", - додав Пивовар.