Імовірність протестів у Росії через економічну кризу складає 30%, - Bloomberg

Імовірність того, що невдоволення економічною ситуацією Росії виллється в протестні акції, складає близько 30%

Такі оцінки дають опитані агентством Bloomberg економісти, передає Еспресо.TV.

Агентство опитало 27 експертів, і лише шість з них вважають, що ймовірність протестів через спад російської економіки становить 50% і більше. Середня ймовірність такого сценарію, на думку економістів, складає 30%.

Економіст гамбурзького Berenberg Bank Вольф-Фабіан Хунгерланд вважає, що реакцією на економічні негаразди стане швидше апатія, ніж революція.

Економіст Raiffeisen Bank Андреас Швабе виключає можливість масштабних політичних протестів, уточнюючи при цьому, що окремі групи населення час від часу можуть проявляти невдоволення, причому такі виступи можуть ставатися все частіше.

У минулому році рецесія в російській економіці склала 3,7%. Реальні доходи росіян падають другий рік поспіль - в 2014 році вони скоротилися на 1%, в 2015 - на 4%.

У грудні 2015 року обізнані джерела Bloomberg повідомляли про те, що в Кремлі стурбовані можливою втратою президентом Володимиром Путіним народної підтримки. За словами співрозмовників агентства, Путін кілька разів обговорював зі своїми помічниками падіння рівня життя населення Росії.

Джерела Bloomberg стверджують, що президент покладається на те, що росіяни готові терпіти економічні проблеми заради збереження стабільності.