На сайті Порошенка з’явилася петиція з видворення ще одного російського посіпаки "Інтера"

Петиція створена отаманом Хмельницького окремого козацького куреня імені І. Нечая, пенсіонером, членом партії "Народний Рух України" Сергієм Скоробогатим

Автор вимагає від Порошенка депортації Ігоря Шувалова - заступника директора з розвитку компанії "Національні інформаційні системи" (НІС), яка виробляє для телеканалу "Інтер" інформаційно-аналітичні програми, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на detector.media.

"Захистимо українського телеглядача!

Ми всі спостерігаємо за намаганням Кремля зомбувати українців через російські телеканали. Однак, ніхто не звертає увагу на росіян, які працюють на українських телеканалах, особливо в новинах. Громадянин РФ Ігор Шувалов з березня 2014 року займає посаду заступника директора з розвитку компанії "Національні інформаційні системи", що продукує новини для каналу "Інтер". У ЗМІ наявна інформація, що раніше Служба безпеки України винесла застереження Ігорю Шувалову про неприпустимість протиправної поведінки та мала примусово видворити його з України. Незважаючи на це, Ігор Шувалов вже два роки промиває мізки українцям і ніхто не реагує на це. За цей час росіянин привів на "Інтер" інших російських медійників, ту ж Марію Столярову, яка обматюкала рідних Небесної Сотні в ефірі "Інтера". Вимагаємо депортувати Ігоря Шувалова за межі України", - йдеться в петиції.

Станом на 9:20 26 лютого петицію підписали 223 людини.

Для розгляду звернення необхідно 25 тис. підписів, зібраних протягом 90 днів.

  • Зазначимо, що у прямому ефірі на "Інтері" Марія Столярова в нецензурній формі прокоментувала вшанування пам'яті героїв Небесної сотні. Після цього на Facebook-сторінці Столярової знайшли її фотографію з терористами батальйону "Восток".
  • Згодом телеканал "Інтер" заявив, що нібито не має жодного відношення до виробництва програми "Подробиці тижня", а сама Столярова ніколи не працювала на телеканалі.
  • 24 лютого стало відомо, що журналістку звільнили з "Інтеру". Тоді ж Столярова залишила Україну під наглядом працівників СБУ. Силовики опублікували відео її депортації.
  • Тим часом Нацрада змушує "Інтер" просити МЗС перевірити робочі візи російських журналістів.