Україна вже готує спецпідрозділ Нацгвардії для повернення Криму, - Аваков

Україні потрібна нова армія, нова Національна гвардія і нова поліція, щоб повернути окупований Російською Федерацією Крим

Про це в ефірі "1+1" повідомив глава МВС Арсен Аваков, передає Еспресо.TV.

"Ось цим зараз займається Україна. І ось це треба ясно зрозуміти. Ми повинні її відтворити і тоді, за наявності нашої волі, Крим буде з нами. У мене в цьому немає жодних сумнівів", - зазначив він.

За словами глави МВС, він вкотре переконався в поверненні Криму півтора тижні тому в Херсоні, коли приймали присягу у нових поліцейських. Він розповів, що в цей час до нього підійшли двоє молодих поліцейських з Криму - росіянин і кримський татарин, які заявили, що хочуть повернутися і будуть до цього готові.

"Глава патрульної поліції Вінниці, кримський татарин, який зараз у нас цим займається. І хлопці, яких ми разом з Мустафою Джемілєвим і Рефатом Чубаровим готуємо зараз як спеціальне окремий підрозділ Національної гвардії. Проект цей готується для того, щоб бути готовими до того, щоб повернути Крим. Я переконаний, що це станеться, коли ми будемо сильними, і ми будемо готові", - підсумував Аваков.