Вчені наблизилися до розробки нового засобу проти старіння

Дослідники Ньюкаслського університету визначили, що саме змушує шкіру людини старішати

Як виявилося, процес старіння пов'язаний з тим, що активність метаболічного ферменту у клітинах з віком знижується, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Medicalxpress.

Метаболічний фермент мітохондріального комплексу II є важливим компонентом у підтримці потоку енергії в клітинах шкіри, відповідно зниження його активності сприяє зниженню показника біоенергії. Через цей процес відбувається збільшення кількості вільних радикалів, які прискорюють старіння.

До таких висновків вдалося дійти, здійснивши експеримент на ділянках шкіри, яка не була ушкоджена сонцем. Зразки було взято у 27 осіб віком від 6 до 72 років.

"Тепер з'являється можливість для створення ліків проти старіння, які адаптуватимуться до людей різного віку з різноманітними пігментами шкіри. Також дослідження може стати ключем до вирішення проблеми старіння й інших частин нашого організму", - пояснив важливість цього відкриття професор Марк Бірх-Махін.

Наступним етапом для створення відповідних препаратів стане дослідження функціональних наслідків у шкірі та інших тканинах організму.

Подальші експерименти можуть дозволити створити і ліки проти хвороб, викликаних старінням, до списку яких відносять і рак.


Naked Science
http://naked-science.ru/article/sci/uchenye-vyyasnili-chto-z