"Оскар" за найкращу жіночу роль другого плану отримала Алісія Вікандер

Актриса, яка зіграла роль у картині "Дівчина з Данії", отримала свій перший "Оскар"

Про це оголосили під час урочистої церемонії "Оскар" у Лос-Анджелесі, повідомляє Еспресо.TV.

Попри те, що жінку в "Дівчині з Данії" грає далеко не дівчина, прекрасну половину акторського складу фільму Тома Хупера увагою "Оскара" не обділили. І виправдано, адже роль Герди Вегенер – дружини першого в світі трансгендера - у Вікандер вийшла доволі щира, чуттєва та правдива.

Фільм Тома Хупера з Едді Редмейном у головній ролі – це реальна історія першого у світі трансгендера, яка сталася в 1920-х роках минулого століття в Копенгагені. Том Хупер показує драматичну невідповідність фізичної оболонки та внутрішнього стану людини, яка зіштовхується ще й із суспільними нормами, які не приймають "іншу" людину. 

Молода сім'я Ейнар (Едді Редмейн) і Герда (Алісія Вікандер) щасливі разом та відкриті для експериментів і у творчості, і у власному житті. Одним із них стає образ сестри Ейнара – Лілі, який художник втілює, позуючи для картин Герди. Однак згодом новий образ Ейнара стає чимось більшим, ніж просто цікавою забавкою. Чоловік все складніше повертається до самого себе та усвідомлення себе тим, ким він є. Ейнар вже не може відділити себе від Лілі, і шлюб зрештою розпадається. Ейнар шукає способів стати Лілі назавжди і погоджується на одну з перших у світі операцій зі зміни статі, шокуючи ХХ століття.