Суд вирішив достроково відпустити Лозінського

Бориспільський райсуд вирішив умовно-достроково звільнити з-за ґрат колишнього народного депутата Віктора Лозінського, засудженого за умисне вбивство

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Facebook екс-глави Державної пенітенціарної служби Сергія Старенького.

Він наводить документи, які підтверджують, що суд задовольнив клопотання адвоката засудженого про застосування умовно-дострокового звільнення.

На думку суду, "старанна поведінка ув'язненого, його ставлення до праці", свідчить про те, що Лозінський виправився.

Повідомляється, що прокуратура може оскаржити це рішення суду.

У червні 2009 року Лозінський під час полювання вбив жителя Кіровоградщини Валерія Олійника, заподіявши йому численних тяжких травм за те, що чоловік зайшов у його угіддя.

У квітні 2011 року Дніпровський районний суд м. Києва засудив Лозінського до 15 років в'язниці, визнавши винним у вбивстві. Проте пізніше вирок пом'якшили.

Спочатку Апеляційний суд виключив зі справи епізод, в якому депутат добивав жертву за допомогою автомобіля, і скоротив йому термін на рік, залишивши 14 років.

Пізніше Вищий спецсуд перекваліфікував обвинувачення Лозінському зі статті "Умисне вбивство" на "Заподіяння тяжких тілесних ушкоджень". У підсумку термін екс-депутатові скоротили до 10 років.

 

Так працює тіньова сторона закону "Савченко". Ті хто не потрапив напряму під його дію, звільняються по УДО. Скоро! У вс...

Опубликовано Сергій Стареньким 28 февраля 2016 г.