У Лос-Анджелесі розпочалася церемонія "Оскар"

Саме зараз у Лос-Анджелесі, у комплексі Hollywood and Highland Center, стартувала 88-ма церемонія оголошення переможців найпрестижнішої кінопремії

Про це повідомляє Еспресо.TV.

Трансляцію церемонії проводить телеканал АВС.

За "Оскар" боротимуться в 24 номінаціях. Головними претендентами на перемогу в найпрестижнішій категорії "Найкращий фільм" є "Легенда Г'ю Гласса" Алехандро Гонсалеса Іньярріту, "Шалений Макс: Дорога гніву" Джорджа Міллера та "Гра на пониження" Адама Маккея.

Головна інтрига цього року пов'язана з премією "За найкращу чоловічу роль", на яку в черговий раз претендує Леонардо ДіКапріо. 

Читайте також: Гонитва за "Оскаром". Букмекери назвали, кому дістануться жадані статуетки

Вести церемонію сьогодні буде Кріс Рок – 52-річний актор та режисер, один з найкращих стендап-коміків світу. Ця церемонія для Рока стане другою, яку він проведе.

11 років тому, у 2005 році, Кріс Рок став першим афроамериканцем, який провів церемонію "Оскар" сам. До речі, обрання Рока ведучим цього року сталося до того, як навколо "Оскара" розгорівся "расистський" скандал. Кіноакадемію звинуватили у дискримінації темношкірих акторів, адже жоден з них не потрапив у номінацію. Кріс Рок навіть переписав сценарій церемонію, аби прокоментувати цю ситуацію. Тож сьогодні перед Роком стоїть складна задача. 

Відкривати заповітні конверти з іменами переможців "Оскару-2016" будуть актори Морган Фріман, Вупі Голдберг, Рассел Кроу, Бенісіо дель Торо, Стів Карелл, Раян Гослінг, режисер сьомих "Зоряних війн" Джей Джей Абрамс та багато інших зірок кінематографу. 

Серед музичних виконавців, які сьогодні виступатимуть на сцені, заявлені Леді Гага, The Weeknd та Сем Сміт.